pozovi
Milesa Merdanović
ziveti slobodno Facebook: ThetaHealing Milesa Merdanovic Instagram: Ziveti Slobodno YouTube: Theta Healing Milesa Merdanovic contact language

Čakre: Otvaranje, Čišćenje i Balansiranje

Duhovno-energetska radionica "Čakre":
Otvaranje, čiščenje i balansiranje energetskih centara

kako otvoriti cakreČakre su energetski centri na telu kroz koje protiče životna energija. Ovo su područja tela sa gustom energijom koja se rotira, kreće se gore - dole i u krug kao disk. Kada su ove tačke otvorene, pročišćene i izbalansirane, i energija teče kroz njih bez blokade, mi smo vitalni i zdravi. Kada su blokirane i zatvorene i energija stagnira, tada su prisutni osećaji težine u grudima, osećaj umora, bezvoljnosti, blokiranosti, teskobe, iscrpljenosti, nemoći itd. Blokada protoka životne energije sigurno vodi u bolest. Izuzetno je važno otvoriti, pročistiti i uravnotežiti sve čakre. Nije teško naučiti kako ih aktivirati i izbalansirati.

Radionica "Čakre"

Duhovno-energetska radionica "Čakre" je namenjena svima. Jednako je korisna kako za početnike, tako i za one koji se bave raznim tehnikama duhovnog rada, razvoja i isceljivanja. Zbog obimnosti teme i količine materijala koji obrađujemo, radionica je podeljena na tri dela. Kroz tri susreta (u tri različita dana, kako bi vam bez pritiska sve leglo gde i kako treba, na najbolji način za vas) obuhvatićemo sve energetske centre, i to:

  • Prvi dan: 1. i 2. čakra (oko 2 sata)
  • Drugi dan: 3. i 4. čakra (oko 2 sata)
  • Treći dan: 5., 6. i 7. čakra + sinhronizacija svih čakri (oko 2 sata)

Svakoga dana ćete se susresti sa osećajima koji su se zadržali u određenoj čakri. Detektovanjem i sticanjem uvida u svaki od njih, koristeći tehnike isceljivanja kroz theta frekvenciju, uspostavićemo stabilnost i zdrav protok energije. Prvo kroz pojedinačne centre, a na trećem susretu i kroz celo telo.

Svaki od ovih dana je podeljen u tri oblasti rada: detekcija, uvid i stabilizacija. Naučićete kako otvoriti, pročistiti i uravnotežiti sve čakre. Aktiviraćete energiju i postaviti svoja iskustva u pozitivan kontekst, kako bi ste postigli najbolju moguću poziciju za sebe.

Duhovno-energetska radionica Čakre je osmišljena u cilju ličnog unapređenja i razvoja od strane sertifikovanog instruktora tehnike Theta isceljivanja, DP1, DP2 i Memento procesora Milese Merdanović.

  • Radionica traje: 3 dana. Moguće je pohađati samo jedan od dana, po potrebi.
  • Mesto: mesto i vreme održavanja radionica: pogledajte na Najave događaja.
  • Cena: pojedinačna radionica (1 dan) 40eur.
  • Prijave: Popunite online prijavu ili me kontaktirajte putem email-a ili telefonom.

Dodatne informacije: 060 70 70 167, Milesa Merdanović

Čakre za početnike: Energetski centri u telu i njihova uloga

PRVA - Korenska čakra

Prva, korenska (Muladhara) čakra se nalazi u dnu kičme. Ovo je bazična energetska tačka koja podržava celo naše fizičko telo. Preko nje smo povezani sa majkom zemljom. Kako radom ove čakre upravljaju nadbubrežene žlezde, nepravilnosti dovode do bolesti bubrega, bešike, tegoba u krstima, kukovima i donjem delu tela. Zatvorenost ove čakre se na mentalnom nivou manifestuje kroz osećanje straha, nesigurnosti, malaksalosti itd.

DRUGA - Sakralna čakra

Druga, seksualna (Svadisthana) čakra se nalazi par centimetara ispod pupka. Povezuje se sa seksualnošču i emocijama. Predstavlja snagu stvaranja. Fizički je u vezi sa zdravljem reproduktivnih organa i urinarnog sistema. Ako je blokirana, osoba je bez strasti i želje, živi u nezadovoljstvu, zavisti, ljubomori...

TREĆA - Čakra solarnog pleksusa

Treća, čakra solarnog pleksusa (Manipura) se nalazi u perdelu želudca. Ima uticaj na rad probavnog trakta, jetre, slezine, pankreasa, žuči itd. Kako se nalazi u centralnom delu ljudskog tela, ona je kao naš centralni izvor energije. Ne samo da prikuplja, već i širi energiju kroz celo naše biće. Kada je otvorena i izbalansirana osećamo se moćno, energizovano, centrirano, osećamo svoju svrhu. Nedostatak samopoštovanja je jasan pokazatelj zatvorenosti ove tačke.

ČETVRTA - Srčana čakra

Četvrta, srčana (Anahata) čakra, kao što joj ime sugeriše, nalazi se u predelu srca, u sredini grudnog koša. Ona povezuje i balansira energije ostalih centara (tri iznad i tri ispod nje). Ujedinjuje mušku i žensku energiju u nama. Ona je središte ljubavi i donosi mir. Povezana je sa fizičkim zdravljem srca, respiratornog i imunog sistema (timus žlezdom).

PETA - Grlena čakra

Peta, vratna (Vishuddaha) čakra se nalazi u vratu (grkljanu), u nivou trećeg pršljena. Lokacija ovog centra ukazuje na njegovu ulogu: omogućava nam da iskažemo šta želimo i osećamo, komuniciramo sa okolinom, ispoljimo sebe i svoju kreativnost. Poremećaj u radu ove čakre se manifestuje teškoćom da se nešto iskaže, stidljivošću, ali i suprotno - preteranom pričljivošću ili predominantim tonom.

ŠESTA - Grlena čakra

Šesta, čeona (Ajna) čakra ili tzv. treće oko se nalazi na sredini čela. Kroz ovu čakru vidimo, kako spolja tako i unutar sebe. Ovo je centar mudrosti koji utiče na sposobnost vizualizacije, vidovitosti, intuicije... Kada kažemo "Kakve su ti misli, takav ti je život", "Ono si što misliš", upravo ova čakra kanališe tu energiju koja materijalizuje naše misli. Važno je otvoriti i uravnotežiti energije u tački trećeg oka jer nam je tada i intelekt izbalansiran, maštoviti smo, otvoreni za nove ideje, osećamo duhovnu povezanost, iscjeliteljsku energiju itd. Blokada ove čakre se manifestuje kroz migrene, probleme sa sinusima, očima, loše pamćenje itd. Previše energije pak, dovodi do gubitka veze sa realnošću i čak zloupotrebe svoje intelektualne moći. S'toga je vrlo važno za ovu čakru, kao i za sve ostale da budu ne samo otvorene, već i pravilno izbalansirane, odnosno uravnotežene.

SEDMA - Krunska čakra

Sedma, krunska (Sahasrara) čakra se nalazi malo iznad temena glave, zbog čega se naziva još i "temena". Kroz ovu tačku smo povezani sa božanskim, to je naša veza sa svrhom i smislom života. Preko nje smo povezani sa univerzumom, sa svojim višim Ja i svim ostalim bićima na planeti. To je čakra duhovnosti, svesnosti i samospoznaje.

Trodnevna duhovno-energetska radionica "Čakre" je namenjena svima, bez obzira na nivo znanja. Zajedno ćemo otkloniti blokade, otvoriti i izbalansirati vaše čakre i sinhronizovati njihov rad, lako i bez drame. Svakodnevnim radom od po nekoliko sati u ova tri dana, bezbedno ćemo aktivirati svih 7 energetskih centara. Pronaćićemo i otkloniti blokade, osvestiti i steći uvid u suštinu, očisiti i stabilizovati njihov rad, za vaše najbolje i najviše dobro.

 

Dodatne informacije: 060 70 70 167, Milesa Merdanović

 

Pročitajte iskustva drugih, koji su već pohađali ovu radionicu

Podelite ovaj sadržaj sa drugima:
mail | tel
Obaveštenja | Mapa sajta | Uslovi korišćenja | Sva prava zadržana © ZivetiSlobodno.com

Važno: Izjave na ovoj veb stranici nisu namenjene dijagnostikovanju, lečenju ili prevenciji bilo koje bolesti. Ove informacije su date isključivo u obrazovne svrhe. Informacije na ovoj veb stranici ni na koji način ne treba smatrati zamenom za kompetentnu medicinsku negu vašeg lekara ili drugog zdravstvenog radnika.

Poklon za Vas!

preuzmite vodjenu meditaciju