pozovi
Milesa Merdanović
ziveti slobodno Facebook: ThetaHealing Milesa Merdanovic Instagram: Ziveti Slobodno YouTube: Theta Healing Milesa Merdanovic contact language

Preuzimanje inicijative

OSVEŠĆIVANJE II deo: Preuzimanje inicijative

Preuzimanjem inicijative omogućavamo sebi ostvarenje želja koje smo smatrali nedostižnim. Laganim usmerenjem sebe postižemo veoma dobre rezultate. Blagost i razumevanje, poštovanje svojih mogućnosti i delovanje u skladu sa tim, donosi neizmerno zadovoljstvo življenja.

Poseta obližnjoj šumi, vreme provedeno u šetnji i meditaciji. Izdvajanjem iz svakodnevnog okruženja omogućavamo svom umu da se proširi. A istovremeno sa distance posmatra stvari. To olakšava prepoznavanje onoga što želimo promeniti, a samim tim je već pola posla odrađeno. Potrebno je svega sat do dva vremena, pa da narednih nekoliko dana uživamo, prenosimo zadovoljstvo i pomažemo drugima.

preuzimanje inicijative

Ja sam mislila da nemam dovoljno vremena za šetnju i meditaciju po šumi! Treba da odlučim da idem, pa mi treba auto, pa dok pronađem odgovarajuće mesto. A šta ako ima još šetača, kako će me oni gledati? I dok sve to namestim, prođe dva sata! A onda mi se više i ne šeta jer već mislim šta sam sve mogla uraditi dok ovde (u šumi!) gubim vreme.

Ali onda zateknem sebe na mestu poput bolnice i posmatram ljude. Svi imaju vremena da čekaju rezultate ili doktore. Po nekoliko sati. A šta su sve mogli da urade za to vreme (?) (pitanje iz predhodnog pasusa).

Realna slika je da svi žele da pomognu i olakšaju sebi nastale tegobe. I ponovo imam "ali". Šta su napravili za sebe pre nego su se našli na tom mestu? Ok, verujem da će većina izvući pouke i napraviti neke promene. Ja želim da obratim pažnju na sebe i Vas, koji se na takvim mestima zatičemo kao pratioci (još uvek i za sada), a ne kao korisnici usluga. Da li će tako i ostati, zavisi od nas samih.

Kako provodimo svoje slobodno vreme? Da li radije biramo gledanje serije ili šetnju? Pijemo četvrtu kafu ili usmeravamo pažnju ka sebi? Koje su to aktivnosti koje nam donose olakšanje i zadovoljstvo koje toliko želimo, a činimo upravo suprotno?

Živimo u "brzom" vremenu. Za čas možemo saznati novosti, pronaći prijatelja iz detinjstva, promeniti boju kose i veličinu svojih usana. Pa zašto onda ne bismo i "za čas" vežbali, šetali, meditirali, pripremili sebi zdrav obrok ili užinu, primenili metode ličnog razvoja o kojima stalno čitamo?

Da li vam se pojavila misao da, pored svega što radite tokom dana, nemate vremena još i za to? Pa zar niste sa sobom čitav dan, spavate sa sobom, radite sa sobom, čitate sa sobom? Sebi ste uvek dostupni! Sebi se možete posvetiti svakog trenutka!

Sitne promene osećaja i verovanja mogu dovesti do drastične razlike u vašem životu. Da li su potrebni sati vremena posvećenih određenim aktivnostima kako bi unapredili samo jedan segment života? Ja verujem da nisu. Za početak je dovoljno da VERUJETE u mogućnost trenutne promene. Sigurna sam da većina vas zna kako se život okrene naglavačke u trenutku i postane skoro nepodnošljiv. Zar nije moguće i suprotno? Da ste zadovoljni, uspešni, srećni. U trenutku. Da reagujete na osmeh, dobar dan i laku noć. Da prepričavate osmehe i šale, a da pored namrštenosti i gunđanja prolazite bez zadržavanja.

Zar to nije privlačno?
Da li bi ste želeli optimističan pogled na svet oko sebe?
Napravite izbor za sebe. Birajte smeh, radost, šalu. Vi ste ključna osoba svog života!
Izaberite sebe!

S ljubavlju,

Milesa Merdanović

Podelite ovaj sadržaj sa drugima:
mail | tel
Obaveštenja | Mapa sajta | Uslovi korišćenja | Sva prava zadržana © ZivetiSlobodno.com

Važno: Izjave na ovoj veb stranici nisu namenjene dijagnostikovanju, lečenju ili prevenciji bilo koje bolesti. Ove informacije su date isključivo u obrazovne svrhe. Informacije na ovoj veb stranici ni na koji način ne treba smatrati zamenom za kompetentnu medicinsku negu vašeg lekara ili drugog zdravstvenog radnika.

Poklon za Vas!

preuzmite vodjenu meditaciju