pozovi
Milesa Merdanović
ziveti slobodno Facebook: ThetaHealing Milesa Merdanovic Instagram: Ziveti Slobodno YouTube: Theta Healing Milesa Merdanovic contact language

Theta meditacija - Kako i zašto

Iako neki smatraju da ljudi koji žive u ovom modernom vremenu nemaju koristi od veština nastalih u drevno doba ljudske civilizacije, postoje mnoga znanja, srećom sačuvana do današnjih dana. Lako su primenjiva i sada, i višestruko korisna. Meditacija je jedna od njih. Smišljana tokom vremena, unapređivana kroz vekove, može uticati na sveopšte stanje našeg duha i tela, na naš imuni sistem, čak i na način na koji živimo svoj život. Pravilno vođena meditacija koketira sa životnim energijama, usmeravajući ih tamo gde vi želite ili ih usmerava tamo gde su one zaista potrebne u određenom trenutku vašeg života, bili vi svesni toga ili ne.

Mnoga pojedinačna iskustva i svedočenja pokazuju da koliko god je napredak civilizacije koristan za ljudski rod, na pojedinca može uticati kontra-produktivno. Umesto da donese lagodniji i bezbrižniji život, često uzrokuje više stresa, udaljavanje od prirode, pa i od samoga sebe. Raspravu o tome kako i zašto do toga dolazi ostavljamo za neku drugu priliku. Meditacija će vam lako vratiti unutrašnji mir i potreban balans. Možda vam mirno sedenje duži vremenski period deluje nemoguće, ali nije sve tako strogo kao što izgleda na slikama "umišljenih staraca koji meditiraju pod drvetom znanja". Čak je obrnuto od toga - tražićete još. Možda ste već probali neku od takozvanih maditacija za opuštanje, za bolje spavanje i miran san itd. U svojoj suštini, svaka meditacija vodi smirenju i opuštanju...

Služi li meditacija samo za opuštanje?

theta vodjena meditacija

Postoji mnogo vrsta meditacije i svako može izabrati onu koja najbolje odgovara njegovim potrebama i načinu životu. Jedna od njih je theta vođena meditacija. Ovde ne morate stajati na jednoj nozi ili sedeti ukočeni satima. Služeći se theta moždanim talasima, osetićete životnu energiju i lako je voditi tamo gde je zaista potrebna. Krajnje jednostavna metoda koja pruža zadivljujuće rezultate odmah i bez mnogo muke.

Uz niz blagodeti koje donosi, nekoliko prednosti koje vas mogu podstaći da probate meditaciju u theta frekvenciji moždanih talasa su:

Smanjuje stres
Kada smo pod stresom, nivo kortizola raste što proizvodi mnoge štetne efekte poput poremećaja sna i depresije. Utvrđeno je da meditacija smanjuje reakcije izazvane stresom i simptome povezane sa stresom, utiče na bolje spavanje i sveopšte mentalno i nervno opuštanje.

Kontroliše anksioznost
Kada se novo stresa smanji, smanjuje se i anksioznost. Razvijanje rutine meditiranja smiruje um, umanjuje simptome fobija (strahova) i napada panike. Već sama priprema za meditaciju nagoveštava umu i telu da stiže relaksirajući mir (vođene meditacije sredom od 20h)

Meditacija promoviše emocionalno zdravlje
Utvrđeno je da redovno praktikovanje meditacije smanjuje depresiju tokom vremena.
Vođena theta meditacija dovodi i do poboljšanja slike o sebi i pozitivnijeg pogleda na život.

Povećava samosvest
Meditacija traži da se zagledate u sebe tako da postanete svesniji ko ste i šta uzrokuje vaše ponašanje. Kroz redovnu vežbu možete razviti razumevanje sebe koje će vam pomoći da postanete najbolja verzija sebe. A onda se podiže samopouzdanje i poboljšava slika o sebi.

Bolja koncentracija
Meditacija je povezana sa mnogim stvarima koje dovode do povećane sposobnosti fokusiranja i boljeg pamćenja. Jedno istraživanje je pokazalo da su radnici koji su redovno praktikovali meditaciju mogli duže ostati usredsređeni na zadatak i da su se mogli prisetiti detalja tih zadataka veoma lako. Utvrđeno je da samo četiri dana meditacije drastično povećavaju raspon pažnje.

Usporava starenje
Meditacija ojačava pamćenje i mentalnu brzinu. Osobe koje je redovno primenjuju imaju više sive moždane materije, što znači više moždanih ćelija. Samo nekoliko minuta dnevno moglo bi biti upravo ono što vam je potrebno.
Kako meditacija utiče na usporavanje starenja, dokazano je preko ponašanja telomera (koji naučnicima pružaju jedinstveni model za razumevanje starenja ćelija, a time i starenja uopšte).

Vođene Theta meditacije

Ako već niste do sada, a želeli bi ste da osetite blagodeti vođene meditacije, sve što je potrebno je da pripremite sebi prostor u kome vas niko neće ometati i pridružite mi se online svake srede od 20h preko Zoom aplikacije:

Prijavite se, pripremite slušalice, obezbedite sebi prostor u kome vas niko neće ometati sat vremena i priključite se online vođenim meditacijama.

Smanjite stres, proširite pažnju i živite srećnije!

milesa merdanovicVaš prijatelj i vodič na večerima meditacije je Milesa Merdanović,
instruktor tehnike Theta isceljivanja,
DP1, DP2 i
Memento procesor.

Uvek dostupna za vas: 060 70 70 167, Milesa Merdanović

NOVO: Samo vaša, lična vođena meditacija. Zatražite izradu meditacije u skladu sa vašim potrebama. Izaberite najbolje za sebe! (klik za detaljan opis)

Podelite ovaj sadržaj sa drugima:
mail | tel
Obaveštenja | Mapa sajta | Uslovi korišćenja | Sva prava zadržana © ZivetiSlobodno.com

Važno: Izjave na ovoj veb stranici nisu namenjene dijagnostikovanju, lečenju ili prevenciji bilo koje bolesti. Ove informacije su date isključivo u obrazovne svrhe. Informacije na ovoj veb stranici ni na koji način ne treba smatrati zamenom za kompetentnu medicinsku negu vašeg lekara ili drugog zdravstvenog radnika.

Poklon za Vas!

preuzmite vodjenu meditaciju